Annons

Annons

I den här ordningen grillar du – för att allt ska bli färdigt samtidigt

Kött, fågel, fisk, grönsaker... Vad ska man grilla först? Och vad går fortast att grilla? Vi ger dig svaret så du slipper ha en rå kycklingbit, överstekt ryggbiff och sotiga grönsaker vid middagsbordet.

Alla som någon gång har varit ansvariga för grillen när ett sällskap önskar olika typer av mat vet hur svårt det kan vara att få till varje önskemål. Risken är stor att vissa råvaror ligger för länge på grillen och blir torra eller att de läggs på för sent och istället fortfarande är råa när resten är klart.

Annons

 

Vi frågade Niklas Odin som är köttmästare på restaurangen Vassa Eggen i Stockholm om råd.

Att låta fågel, som kycklingfilé, grillas långsamt är ett smidigt sätt för att behålla köttsaften och smaken. Lägg gärna på fågeln på grillen tidigare än resterande råvaror och låt den grillas indirekt under en längre tid.

Niklas tips om vad som ska läggas på grillen först:

1. Fågel
2. Nötkött
3. Vissa grönsaker som ska grillas på hög värme (som paprika och sparris)
4. Fisk
5. Grönsaker som är späda (som tomater och champinjoner)

Den här listan är en enkel måttstock men skillnader som tjocklek kan givetvis spela roll för hur lång tid de olika råvarorna tar att grilla.

Text: Thowe Wagner Larsson/Café

Läs också:

Grillad flankstek

Helgrillad fläskytterfilé med smält vitlökssmör

Kycklingspett med melonsallad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…