Annons

Annons

Inbakad fläskfilé

Ska du laga en middag som verkligen blir uppskattad är inbakad fläskfilé ett klockrent val.

Bjud på inbakad fläskfilé

4 personer
500 g fläskfilé
1 pkt smördeg, ca 400 g
1 ägg till pensling

Fyllning:
10 bitar soltorkad tomat
1 kruka persilja
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta

Tillbehör:
ca 700 g rotfrukter
2 msk smör

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt i filén och vik ut till en köttplatta. Hacka soltorkade tomat, persilja, schalottenlök och vitlök. Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Bind upp med steksnöre.
Stek filén runt om så den får fin färg. Låt svalna något och ta bort snöret.

Skala rotfrukterna, skär i klyftor och lägg i en smord ugnsform, ställ in mitt i ugnen ca 35 minuter.
Kavla ut smördegen till en stor platta och rulla in fläskfilén i smördegen. Pensla med ägg. Skär ut några vackra löv ur överbliven smördeg att dekorera med. Lägg ovanpå rullen och pensla även dem med ägget. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Flytta ner rotfrukterna längst ner i ugnen och grädda den inbakade filén i mitten samtidigt, om du inte har plats för allt i samma form.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler goda recept:
Örtkryddad fläskfilé, rostade rotfrukter och ostkräm
Recept – Örtkryddad fläskfilé, rostade rotfrukter och ostkräm

Lövbiffsrullader med krämig potatisgratäng
Recept – Lövbiffsrullader med krämig potatisgratäng

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…