Annons

Annons

Indiska samosas

Ett matigt snacks som gärna kan serveras till en kall öl. Ett gott recept som passar bra till buffén.

Foto: Tor Johnsson

 12 stycken

1 förp kyld smördeg
125 g kokt potatis
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 morot
2 msk smör
1/2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 dl gröna ärter
ca 1 tsk salt
1/2 kruka koriander
1 ägg till pensling
sesamfrön

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna potatis, skala och hacka lök och vitlök, skala och tärna moroten. Fräs garam masala och spiskummin i smöret nå­gon minut. Tillsätt potatis, lök, vitlök och morot. Fräs 5 minuter under omrörning. Salta. Rör ner ärter och hackad koriander.
Rulla ut smördegen och skär ut 12 fyrkanter. Klicka ut 1 msk fyllning på varje del, vik över degen och nyp ihop kanterna till en triangel. Pensla med uppvis­pat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen ca 15 mi­nuter.
Fler goda piroger:
Minicalzones med mozzarella
Svamppiroger
Empanadas med kycklingfyllning

Av Ylva Porsklev Foto: Tor Johnsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…