Annons

Annons

Glutenfri pizza med två ostar och skinka

Annons

glutenfri pizza
4 personer

25 g jäst
2 dl vatten, ljummet
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
3 1/2–4 dl glutenfri mjölmix

Tomatsås:
1 ask körsbärstomater (250 g)
1/2 dl olivolja
1 msk oregano
salt, peppar
2 vitlöksklyftor

Topping:
200 g skinka, lufttorkad
1 mozzarella (ca 100 g)
100 g parmesan, färskriven
1 näve rucolasallad

Smula ner jästen i en matberedare, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk, låt svälla 10 minuter.
Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölmixen och arbeta samman degen, låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt körsbärstomaterna puttra med olivolja, oregano och finhackad vitlök 10 minuter.
Kavla ut degen till fyra rundlar i resten av mjölmixen, lägg på plåt med bakplåtspapper. Fördela tomatröran, skiva mozzarellan och strö över hälften av parmesanen. Baka ca 15 minuter tills pizzorna fått fin färg.
Toppa med resten av parmesanen och rucolasallad.

Vill du prova vårt glutenfria recept på kikärtspizza, klicka här.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons