Annons

Annons

Italienska och grekiska matmuffins

Matmuffins, Italiensk fyllning

12 stycken:

75 g smör
6 dl vetemjöl, 360 g
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det sval­na. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Vispa samman ägg, filmjölk och smör. Blanda till sist sam­man mjölblandningen och äggblandningen till en smet.
Vänd ner det mesta av fyllning­en och fördela i muffinsformar.Toppa med resten av fyllning­en.

Annons

Grädda ca 20 minuter tills muffinsen fått färg.

Italiensk fyllning:
1 burk tapenade à 154 g
300 g körsbärstomater, klyftor
160 g rökt skinka, skivor
100 g riven ost
Vänd ner tapenade och tomat­ klyftor i muffinssmeten. Toppa med skinka och ost.

Grekisk fyllning:
300 g tärnad fetaost
4 msk soltorkade tomater i strimlor
1 liten rödlök i tunna klyftor
2 dl svarta oliver
1 dl finhackad färsk basilika

Blanda ihop fyllningen och vänd ner det mesta i smeten. Spara lite till garnering.

 

Av Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…