Annons

Annons

Jordärtskockssoppa

Servera jordärtskockssoppa till förrätt toppad med bacon, äpplen och purjolök.

Annons

jordärtskockssoppa
4 personer
800 g jordärtskocka
4 dl vispgrädde
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
ca 5 dl vatten

Topping:
20 cm purjolök
2 små röda äpplen
140 gram bacon
smör till stekning
1/2 tsk råsocker
salt
tryffelolja

Skala och hacka jordärtskockorna. Bland med grädde i en kastrull, låt puttra ca 10-15 minuter utan lock.
När konsistensen är simmig, mixa slätt med en mixerstav.  Slå i äppelcidervinägern, salta och peppra. Ställ tillbaka på plattan och späd med vatten till lagom konsistens.

Skiva purjolök, skiva ett urkärnat äpple tunt, strimla bacon. Stek allt i en klick smör i en panna tillsammans med salt och råsocker. Slå upp soppan i skålar. Stänk över tryffelolja och toppa med smörstekta äpplen, bacon och purjo.

Vintips! Blason de Bourgogne Mâcon-Villages Chardonnay (2295) 95 kr

Fler vintips finner du här>>

Baka ett gott bröd till soppan!

Recept av Jenny Thörnberg
Foto Ragnar Ómarsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons