Annons

Annons

Jordgubbs- och kardemummarutor

Jordgubbar och vit choklad ger härligt saftiga rutor som räcker till många.

Mortla kardemummakärnor själv och ge den enklaste kaksmet ljuvlig smak.

Jordgubbs- och kardemummarutor

24 stycken

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
1/2 msk kardemummakärnor, mortlade
4 ägg
225 g smör, rumsvarmt
1/2 dl mjölk
125 g jordgubbar, färska eller frysta
100 g vit choklad, grovhackad

Annons

Garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss
florsocker

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke.
Knäck ner äggen och tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform, 32 x 22 cm. Tärna jordgubbarna och strö över kakan. Strö sedan över hackad vit choklad.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar. Låt svalna helt.
Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss.

Recept:  Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Långpannebullar med plommon

Superenkel kardemummakaka

Morotskaka med glasyr och jordgubbar

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…