Annons

Annons

Jordgubbsglass

En jordgubbsglass går hem hos både gammal och ung.

Jordgubbsglass – recept

Ett härligt recept som inspireras av en italiensk semifreddo.

6 personer

500 g jordgubbar
4 ägg, delade i gulor och vitor
1 + 1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa jordgubbarna grovt.

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
Tillsätt 1 dl florsocker och vispa lite till.

3. Vispa ihop äggulor och 1 dl florsocker.
Vispa grädden i en annan skål.

4. Vänd ner jordgubbarna i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden. Avsluta med att vända ner äggvitorna.

5. Fördela smeten i en form som är ca 20×30 cm. 
Täck med plastfolie och låt stå i frysen, 3–4 timmar.

6. Låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Garnera med jordgubbar och citronmeliss eller mynta.

Recept:Bitte E:son Forsberg 


Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…