Annons
Annons

Jordnötsbrownies – kan du motstå?

Choklad och nötter är en lyckad kombination. Baka brownies fyllda med jordnötter.

Annons
Jordnötsbrownies

Baka jordnötsbrownies, så gott!

ca 20 bitar:
150 g ljus choklad
125 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
100 g jordnötter (ca 1 1/2 dl)

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält den ljusa chokladen på låg effekt i mikron eller över vattenbad. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa ihop äggen och tillsätt dem, lite i taget. Rör ner den smälta chokladen. Sikta ner kakao och mjöl i smeten och blanda om. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd ner i smeten tillsammans med jordnötterna.

Häll smeten i en fyrkantig form, ca 24×24 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna innan du vänder upp den och skär i bitar.

Av Elisabeth Johansson Foto Holger Edström

I vår webbutik hittar du massor av fina formar att baka i. Ta en titt in i butiken här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…