Annons

Annons

Jordnötskakor fria från gluten

Ett oslagbart recept! Jordnötssmör är normalt glutenfritt, men läs på ingredienslistan på burken. (ICA:s variant kan innehålla gluten)

Annons

Fler glutenfria recept hittar du här>>

Jordnötskakor
Ca 20 kakor
2 1/2 dl jordnötssmör, OBS! kolla noga på ingredienslistan på burken så att jordnötssmöret är fritt från gluten
200 g farinsocker, 2 1/2 dl
2 tsk bikarbonat
1 ägg
100 g hackad mörk choklad
100 g osaltade jordnötter eller andra nötter

Rör ihop jordnötssmör, farinsocker, bikarbonat, ägg och slutligen hackad choklad och jordnötter.
Forma till en rulle och ställ kallt 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper och baka i cirka 8-10 minuter.

Tips! Ev kan du byta ut lite av sockret mot 1 msk ljus sirap för att kakorna inte ska gå sönder.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler glutenfria recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons