Annons

Annons

Julfin glutenfri cheesecake

En av julens godaste och finaste desserter är en ljuvlig cheesecake dekorerad med granatäppelkärnor.

ca 10 bitar
250 g glutenfria digestivekex, t ex Semper
100 g smör
4 dadlar

Fyllning 1:
400 g färskost, typ Philadelphia
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 vaniljstång

Fyllning 2:
2 1/2 dl gräddfil
1 dl strösocker

Annons

Garnering:
1 granatäpple
mynta

Sätt ugnen på 150 grader.
Krossa kexen och mixa dem med finhackade dadlar och smält smör.
Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen och grädda ca 15 minuter. Låt svalna.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Rör samman färskost, ägg och socker. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vänd ner fröna i smeten och bred den över botten.
Grädda kakan ytterligare 20 minuter. Stäng av ugnen.
Rör ihop gräddfil och strösocker och bred smeten över kakan. Ställ in formen i ugnen igen på eftervärme, 5 minuter.
Strö över granatäppelkärnorna och dekorera med myntablad.

Tips! Så lossar du de röda kärnorna
Rulla granatäpplet hårt mot bänkskivan. Dela det mitt itu. Håll en halva i taget över en bunke och antingen banka med en träslev på baksidan så att kärnorna trillar ut, eller vänd halvan ut och in så kan du enkelt pilla bort kärnorna.

Av  Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Mer julbakat hittar du här:
Glutenfria saffransbullar
Glutenfri mjuk pepparkaka

LÄS OCKSÅ: Så skalar du ett granatäpple utan kladd >>

pomegranate with leafs on wooden table

 

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…