Annons

Annons

Glutenfritt! Kaffecheesecake

En krämig cheesecake med smak av kaffe. Ett recept du inte får missa!

Annons

Glutenfri cheesecake Janet Gustavsson
4 personer

50 g smör, smält
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap, glutenfri
100 g majsmjöl

Fyllning:
2 blad gelatin
1/2 dl mjölk
3 msk pulverkaffe
300 g färskost
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk kakaopulver
25 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker, sirap och majsmjölet. Häll blandningen i långpanna, ca 25×30 cm, med bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter. Krossa och fördela i fyra kaffekoppar eller glas.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp mjölken och tillsätt kaffepulvret. Krama ur gelatinbladen och rör ner i det varma kaffet.
3. Vispa samman färskost, crème fraiche och florsocker, tillsätt kaffet och rör om ordentligt. Fördela i kopparna och ställ kallt minst 3 timmar.
4. Vispa grädden och fördela, pudra över kakaopulver och hyvla över mörk choklad.

Här hittar du fler smarriga glutenfria desserter:
Glutenfri hallonläskcheesecake
Glutenfri limecheesecake med blåbär och kokos

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons