Annons

Annons

Kalkongratäng med ädelost

Grädde, ädelost och crème fraiche ger en härligt krämig kalkongratäng.

Annons
Kalkongratäng med ädelost

Kalkongratäng med ädelost

4 personer
800 g kalkonfilé
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 röd paprika
1 gul paprika
4 salladslökar
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
150 g ädelost

Servera med:
tagliatelle

Sätt ugnen på 225°.
Skär kalkonfilén i bitar. Salta, peppra och bryn i smör. Lägg den brynta kalkonen i en smord ugnsform.
Strimla paprikan och salladslöken och lägg det på kalkonen i formen.
Koka upp matgrädde, crème fraiche och ädelost. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kalkonen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med kokt pasta, t ex tagliatelle.

Recept och foto: Åsa Swanberg

LÄS OCKSÅ
Rotfrukts- och lövbiffsgratäng

Krämig kyckling- och pastagratäng

Grekisk potatis- och falukorvsgratäng

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons