Annons

Annons

Kan du stå emot lavendeln?

Annons

Lavendel

Faller du för den nästan självlysande blå färgen eller doften? Se till att din krukodlade lavendel får sol, sol och ännu mer sol och också jämn vattning med lite näring, så har du chansen att få fin och lång blomning. Efter misslyckade försök att få den att övervintra både på min balkong och i min torprabatt , ser jag numera lavendeln som en säsongsväxt. Jag  ”skördar” på höstkanten, torkar blommor och blad och låter dem sprida väldoft bland lakan och handdukar, vilket inte är det sämsta!

Tips! Gör en lavendelpåse, eller snarare knyte på nolltid. Lägg en näve torkad lavendel mitt på ett runt tygstycke med diameter 20 centimeter, vik upp kanterna och knyt ett band runt om. Färdigt!

Av Maria Arnedotter Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

LÄS OCKSÅ

Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons