Annons
Annons

Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Vår expert Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.

Annons

ren havre

Fråga: Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Svar: Nej, oftast går det inte att byta rakt av, eftersom de glutenfria mjölsorterna har andra egenskaper. I matlagning går det ofta bra, men ska du baka är det bättre att välja ett recept som är gjort för glutenfri bakning från början. Då är det större chans att det blir ett bra resultat. För den som är van att baka glutenfritt går det att byta ut mjölet i vanliga recept också med lite träning.

Glutenfria recept hittar du här>>

Fler frågor och svar:
När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt

Varför blir mitt nybakta bröd torrt redan efter några timmar?

Vad ska man som nybörjare tänka på när man bakar glutenfritt?

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…