Annons

Annons

Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Vår expert Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.

Annons

ren havre

Fråga: Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Svar: Nej, oftast går det inte att byta rakt av, eftersom de glutenfria mjölsorterna har andra egenskaper. I matlagning går det ofta bra, men ska du baka är det bättre att välja ett recept som är gjort för glutenfri bakning från början. Då är det större chans att det blir ett bra resultat. För den som är van att baka glutenfritt går det att byta ut mjölet i vanliga recept också med lite träning.

Glutenfria recept hittar du här>>

Fler frågor och svar:
När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt

Varför blir mitt nybakta bröd torrt redan efter några timmar?

Vad ska man som nybörjare tänka på när man bakar glutenfritt?

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons