Annons

Annons

Kan jag laga glutenfritt till hela familjen?

Vår expert, Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.

Annons

Glutenfritt

Fråga: Sen vår femåring Emma fick en celiakidiagnos äter jag och min man samma glutenfria kost som hon. Vi mår jättebra av det och jag har gått ner i vikt, toppen! Men nu har vi en baby på tre månader och jag undrar om vi ska avstå från att ge henne välling och mjölmat när jag slutar amma om några månader?
Det känns ju jobbigt att laga olika maträtter i familjen.

Svar: De senaste rekommendationerna säger att barn gradvis bör vänjas vid små mängder gluten någon gång mellan 4 och 12 månader. Sen kanske hon naturligt får i sig gluten på förskolan och då är det inga problem om hon äter glutenfritt hemma. Grundregeln är att alla som vill
prova att utesluta gluten ur kosten helst ska göra ett glutenprov innan. /Sofia Antonsson

LÄS OCKSÅ

Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons