Annons

Annons

Kan jag laga glutenfritt till hela familjen?

Vår expert, Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.

Glutenfritt

Fråga: Sen vår femåring Emma fick en celiakidiagnos äter jag och min man samma glutenfria kost som hon. Vi mår jättebra av det och jag har gått ner i vikt, toppen! Men nu har vi en baby på tre månader och jag undrar om vi ska avstå från att ge henne välling och mjölmat när jag slutar amma om några månader?
Det känns ju jobbigt att laga olika maträtter i familjen.

Annons

Svar: De senaste rekommendationerna säger att barn gradvis bör vänjas vid små mängder gluten någon gång mellan 4 och 12 månader. Sen kanske hon naturligt får i sig gluten på förskolan och då är det inga problem om hon äter glutenfritt hemma. Grundregeln är att alla som vill
prova att utesluta gluten ur kosten helst ska göra ett glutenprov innan. /Sofia Antonsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Gilla Året Runt på Facebook

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…