Annons

Annons

Kanongoda små kantarellpajer med västerbottensost

Söta minipajer med krämigt innehåll av kantareller och västerbottensost!

Kantarellpajer med västerbottensost

ca 12 stycken

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g kantareller eller annan svamp
2 msk smör
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk vitt vin
70 g parmaskinka
250 g ricottaost
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl hackad basilika
1 dl riven västerbottensost

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Mixa samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i muffinsbleck.
 Ställ kallt, 30 minuter.
2. Skär svampen i bitar. Stek i smöret, krydda med salt och peppar, rör i pressad vitlök. Tillsätt vinet och låt sakta puttra, 10 minuter.
3. Blanda strimlad skinka med 
ricottaost, vispgrädde och ägg. Rör 
i hackad basilika. Häll blandningen i pajskalen och strö över osten. Ställ in i ugnen, ca 20 minuter.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Kyckling- och kantarellgratäng

Pajbitar med Västerbottensost och bacon

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…