Annons
Annons

Kantarellpaj

Denna paj blir godast med färsk svamp. Det går bra att byta ut kantarell­erna mot champinjoner eller annan matsvamp.

Kantarellpaj

Kantarellpaj

8–10 personer

400 g kantareller
1 gul lök
3 msk hackad färsk oregano
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
3 krm malen svartpeppar
1 dl riven lagrad prästost
smör till stekning
GARNERING:
oregano

Annons

Här hittar du ett klassisk recept på pajdeg

Om du vill ha ett något nyttigare alternativ hittar du en fullkornspajdeg här

Sätt ugnen på 175 grader.
Baka ut en pajdeg och fod­ra en form som är 22-–24 cm i diameter. Ansa kantarellerna och de­la de största. Skala och hacka löken. Stek kantarellerna och löken, salta och peppra, strö över oregano mot slutet. Lägg fyllningen i formen.
Vispa ihop ägg, mjölk, gräd­de, salt och peppar. Häll ägg­stanningen över fyllningen och strö över osten.
Grädda i ugnen i 30­-35 minuter. Garnera med färsk oregano.

Av Elisabeth Johansson Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…