Annons
Annons

Kardemummakrans med hallon- och vaniljfyllning

Älskade bullar! Gör en vacker vetekrans och bjud på till fikat.

Bullar och längder. Kardemummakrans med hallon- och vaniljfyllning.
1 stor krans
1 sats grunddeg – receptet hittar du här>>
2 tsk stött kardemumma

Fyllning:
150 g smör
3 tsk vaniljsocker
2 msk majsena
3/4 dl strösocker
225 g hallon

Pensling:
ägg
pärlsocker
mandelspån

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Gör grunddegen enligt recept och tillsätt stött kardemumma. Rör ihop smör, vaniljsocker, majsena och strösocker.  Stjälp efter jäsningen upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda ett par tag och kavla ut degen till en rektangel ca 1/2 cm tjock. Bred ut smörblandningen över degplattan och strö över hallonen.  Rulla ihop degen från långsidan och forma till en krans. Klipp flikar och vik omväxlande till höger och vänster.

Låt jäsa övertäckt i 30 minuter,  Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna under bakduk.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…