Annons
Annons

Kardemummarulltårta med hallonmousse

Baka en god rulltårta fylld med hallon och bjud på till fikat, så gott!

Rulltårta med hallon

Bjud på ett riktigt bakverk. Rulltårta fylld med hallon.

10 bitar
Hallonmousse
4 gelatinblad
225 g hallon
1/2 dl socker
2 ½ dl grädde

Kardemummarulltårta
3 ägg
1 ½ dl socker
1 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kardemumma

Annons

Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Krama ur gelatinbladen och rör ner i dem varma såsen. Låt svalna. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner hallonsåsen i grädden. Ställ kallt i 1 timme.

Kardemummarulltårta: Sätt ugnen på 250 grader.
Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner vattnet. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och vänd ner det. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Ta ut kakan, strö lite socker på den och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Lägg en bakplåt ovanpå och vänd kakan uppochner. Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt den kallna under långpannan.
Bred ut hallonmoussen över den kalla kakan. Rulla försiktigt ihop den från långsidan. Lägg gärna kakan i frysen i några timmar innan du skär upp den.

Tips! Vill kakan inte släppa från bakplåtspappret? Pensla med lite vatten på pappret.

Av Åsa Swanberg Foto Ludwig Swanberg

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…