Annons

Annons

Kasslergratäng med ädelosttäcke

En middag kan vara precis så här smidig: kassler, potatismos och mango, med smakrik sås på ädelost!

Kasslergratäng med ädelosttäcke

Kasslergratäng med ädelosttäcke

4 personer
4–6 port potatismos
600 g färsk spenat
2 msk smör
500 g kassler
1 mango
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 1/2 msk vetemjöl
140 g ädelost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform.
Gör potatismoset på vanligt vis, men tillsätt en äggula så att moset blir fast och lätt att spritsa.
Ansa spenaten och fräs blank och smidig i lite smör. Ta bort överflödig vätska och lägg över spenaten i en ugnsform.
Spritsa potatismos längs formens långsidor.
Skiva kasslern. Skala och skiva eller klyfta mangon. Varva kassler och mango i en rad mitt i formen.
Blanda mjölk och grädde i en skål. Häll hälften av gräddmjölken i en kastrull och tillsätt vetemjölet under vispning.
Tillsätt resterande mängd gräddmjölk och koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter, rör under tiden.
Ta av från plattan och smula ner ädelosten i såsen, låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern, strö över lite riven ost och gratinera i ugnens mitt ca 20 minuter. Gratängen ska ha fin färg, täck med folie om det behövs.
Servera med grönsallad, bröd och ost.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Kasslergratäng med chilisås

Gratäng med kassler och kryddstarka korvar

Kasslergratäng med krämigt osttäcke

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…