Annons

Annons

Kasslergratäng med chilisås

Dagens middagstips! Laga en enkel med mycket god gratäng fylld med kassler och smakrik ostsås.

Middagstips: kasslergratäng

Kassler i en gratäng med en chilisås.

4 personer
6 normalstora potatisar
2 palsternackor eller persiljerötter
3 morötter
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g kassler
3 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
2 msk sweet chilisås
1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
kryddgrönt, t ex basilika
halverade tomater

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala rotfrukterna och dela dem i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde tillsammans med mjölk i en kastrull. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 15 minuter.

Vänd ner riven ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en smord ugnsform. Skiva kasslern och placera på rotfrukterna.

Blanda crème fraiche med chilisås i en gryta, tillsätt sweet chilisås. Bred såsen över och mellan kasslerskivorna.

Strö över riven ost och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut och garnera med kryddgrönt och halverade körsbärstomater i olika färger.

Recept Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler goda middagstips hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…