Annons
Annons

Kasslergratäng med krämigt osttäcke

Vad ska vi äta till middag idag? Vi rekommenderar en krämig kasslergratängen med lagrad ost som ger bra smak åt gratängen.

Kasslergratäng med krämigt osttäcke
4 personer
4 portioner kokt ris
200 g bladspenat
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
500 g kassler
4 tomater

Ostsås:
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
1 äggula

Annons

Topping:
1/2 dl riven lagrad ost

Garnering:
persilja

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt förpackningen. Ansa spenaten. Ansa och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs spenat, lök och vitlök blank i lite smör. Fördela blandningen i en smord ugnsform.  Skiva kasslern och tomaterna. Smält matfettet i en kastrull och rör ner vetemjölet. Späd med mjölken under omrörning. Låt såsen puttra samman i ett par minuter. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner ost och äggula. Häll halva mängden sås över riset. Varva skivad kassler och tomat över blandningen. Häll över resten av såsen. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen 18–20 minuter.  Strö över grovhackad persilja. Servera gärna en god sallad, ost och bröd till.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

laxgratäng
Recept – Läcker lax och kräftgratäng

Kycklingfilégratäng på rostad sötpotatisbädd
Recept –  Bjud på kycklingfilé på en bädd av rostad sötpotatis

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…