Annons

Annons

Kerstins ljuvliga långpannerutor

Äpplen har vi ätit sedan stenåldern. Och undra på det! Denna poppisfrukt är så särdeles utsökt i bakverk och desserter av alla slag. Testa vår underbara långpannekaka.

Baka enkelt till många i långpanna.

Baka enkelt till många i långpanna.

Ca 50-60 små rutor
Kan serveras som den är eller med vaniljsås eller vaniljvisp.

Kaka:
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 1/2 tsk bakpulver
2 1/2-3 dl standardmjölk
125 g smält smör

Fyllning:
3-4 äpplen
2 msk strösocker
1 1/2 msk mald kanel
ev. pärlsocker

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna fina klyftor.

Blanda socker och kanel. Vänd äppelklyftorna i blandningen.

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och rör till en smet. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30×40 cm.

Stick ner äppelklyftorna i smeten. Häll det smälta smöret jämnt över äppelsmeten och strö eventuellt på pärlsocker. Grädda ca 20-25 minuter tills kakan fått fin färg, känn med sticka.  Servera med vaniljsås eller vaniljvisp eller ät som den är.

Recept Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Baka med äpple. Fler goda recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…