Annons

Annons

Kerstins ljuvliga långpannerutor med äpple

Äppelkaka till många! Baka den här i långpanna och skär i små saftiga rutor. Servera med vaniljsås eller ät som den är.

Baka enkelt till många i långpanna.

Baka enkelt till många i långpanna.

Kerstins ljuvliga långpannerutor med äpple
Ca 50-60 små rutor

Kan serveras som den är eller med vaniljsås eller vaniljvisp.

Kaka:
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 1/2 tsk bakpulver
2 1/2-3 dl standardmjölk
125 g smält smör

Annons

Fyllning:
3-4 äpplen
2 msk strösocker
1 1/2 msk mald kanel
ev pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna fina klyftor.

Blanda socker och kanel. Vänd äppelklyftorna i blandningen.

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och rör till en smet. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30×40 cm.

Stick ner äppelklyftorna i smeten. Häll det smälta smöret jämnt över äppelsmeten och strö eventuellt på pärlsocker. Grädda ca 20-25 minuter tills kakan fått fin färg, känn med sticka.  Servera med vaniljsås eller vaniljvisp eller ät som den är.

Recept:Bitte Eson Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Baka med äpple. Fler goda recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…