Annons

Annons

Kikärtsgryta

Vegetariskt recept! Matig och god kikärtsgryta med orientaliska smaker. Det går bra att använda fryst spenat, tina den först och krama ur vätskan ordentligt.

Kikärtsgryta

400 g bladspenat
1 burk kokta kikärter, 400 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 500 g potatis
3 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 msk olja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 burk krossade tomater, 400 g
1/2 dl mango chutney
salt, svartpeppar

Annons

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i 2 cm stora tärningar.

Fräs lök, vitlök, ingefära och spiskummin i oljan i en gryta. Tillsätt potatis, kikärter, kokosmjölk, krossade tomater och mango chutney. Salta och peppra. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter tills potatisen blivit mjuk. Blanda ner spenaten och låt allt bli varmt.

Servera med ett gott bröd.

Av Susanne B Olsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…