Annons

Annons

Glutenfri! Pizza med soltorkade tomater

En läckert recept på pizza smakar gott både till vardag och helg. Testa denna glutenfria kikärtspizza med soltorkade tomater, fårost och cashewnötter redan ikväll!

Annons

kikartspizza000

4 små pizzor
1 1/2 dl kikärtsmjöl
1 dl vatten
1 krm pizzakrydda

Fyllning
200 g frysta torkade tomater
3/4 dl mild ajvar relish
1 dl riven fårost (pecorino)
1/2 dl naturella cashewnötter
havssalt och svartpeppar
65 g rucola

1.Tina de frysta tomaterna något. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 10 minuter (eller under hela dagen)
2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i 10 minuter.
3. Bred på ajvar och lägg på den rivna osten. Lägg på de soltorkade tomaterna. Toppa med cashewnötter, havssalt och svartpeppar. Grädda ytterligare 10 minuter. Servera med rucola.

Receptet kommer från Ulrika Davidssons bok Kom igång med 5:2, Tukan Förlag

Mer glutenfri mat hittar du här:
Godaste omeletten med kantarell
Glutenfri pizza med två ostar och skinka
glutenfri l
axburgare med grekisk salsa

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons