Annons

Annons

Kladdkaka med mörk choklad och körsbär

Mörk choklad och körsbär avnjuts gärna ihop i en läcker kladdkaka.

Annons
Kladdkaka med mörk choklad och körsbär.

Kladdkaka med mörk choklad och körsbär.

8 bitar
100 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl körsbär, grovt hackade
smör och ströbröd till formen

Garnering:
körsbär

Servera med:
vispad grädde

Sätt ugnen på 175°.
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker (vispa inte) och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, salt, chokladblandningen och till sist körsbär.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt gärna kakan stå i minst 1 timme innan den serveras.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Kladdkaka med hallon

Kladdkaka med kolasås

Ett sött vin efter middagen

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons