Annons

Annons

Klassisk 
cheesecake 
med bärtopp

Inget smakar bättre än en drömgod cheesecake med solmogna bär! Välj bland dina favoriter jordgubbar, blåbär eller vinbär!

Klassisk 
cheesecake 
med bärtopp
8–10 bitar

75 g smör
200 g digestivekex

Fyllning 1:
1/2 vaniljstång
400 g färskost
2 ägg
1 dl strösocker

Fyllning 2:
21/2 dl gräddfil
1 dl strösocker

Garnering:
1 liter bär, t ex jord
gubbar, blåbär, vinbär, granatäpple, körsbär

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Smält smöret. Krossa kexen 
och blanda dem med smöret. Fördela det i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, tryck till. Baka i ugnen i 15 minuter och låt svalna.
3. Höj ugnsvärmen till 225°.
4. Fyllning 1: Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Rör ihop vaniljfröna med färskost, ägg och socker.
5. Bred fyllningen över botten 
och baka i ugnen i 20 minuter.
Ta ut kakan och stäng av ugnen.
6. Fyllning 2: Rör ihop gräddfil och strösocker och bred det över kakan.
7. Ställ in cheesecaken i ugnen 
på eftervärme i ca 5 minuter. 
Låt stå i kylen i ett par timmar före servering. Garnera med bär.

Recept: Janet Gustavsson  

Foto: Anders Norrsell

Prova också:
Cheesecake i glas med blåbär
Cheesecake med persikor och vit choklad

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…