Annons

Annons

Klassisk smörgåstårta med skinka, brieost och senap

Smörgåstårta - en älskad favorit som passar utmärkt på vårens alla fest

Klassisk smörgåstårta

8 bitar
8 landgångsbröd

Fyllning 1:
1 äpple
1/2 dl gurkmix, t ex Bostongurka
2 msk senap
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Fyllning 2:
100 g rökt skinka
1 msk riven pepparrot
1 dl hackad persilja
200 g färskost

Annons

Garnering:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
3 msk pepparrot
8 ostskivor
14 skivor rökt skinka
12 skivor pastrami
150 g brieost
15 physalisbär
200 g jordgubbar
persilja

Gilla Året Runt på Facebook

1. Fyllning 1: Skala, kärna ur 
och finhacka äpplet. Blanda 
äpple, gurkmix, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
2. Fyllning 2: Finhacka skinkan. Blanda skinka, pepparrot, persilja och färskost. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg två brödskivor bredvid varandra och bred på drygt hälften av fyllning 1. Lägg på två brödskivor på andra hållet, och bred på nästan all fyllning 2. Lägg på två brödskivor på samma håll som de första brödskivorna. Blanda resterande fyllningar och bred på. Lägg på de sista brödskivorna på samma håll som lager två.
4. Garnering: Rör ihop crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Bred detta runt om och ovanpå 
tårtan. Tryck fast ostskivorna runt om kanten. Garnera med strutar 
av skinka och pastrami runt om. Lägg på skivad brie och toppa 
med physalis och delade jord-
gubbar. Garnera med persilja.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smörgåstårta med lax och räkor

Smörgåsbakelse med syrad lök

Smörgåstårta med läcker ostfyllning

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…