Annons

Annons

Klassiska lussekatter med kesella

Lussekatter, lussebullar eller saffransbullar - kär bulle har många namn. Lägg kesella i degen och dina lussekatter blir både saftigare och mer hållbara.

Annons

lussekatter med kesella

Ca 35 bullar

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella
1 pkt saffran à 0,5 g
1½ dl strösocker
½ tsk salt
17 dl vetemjöl

Pensling och garnering:
russin
1 ägg

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.

Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Foto Anders Norrsell

Recept på goda saffransbullar

Saffransbullar med mandelfyllning
Recept: Saffransbullar med mandelfyllning

saffranskrans
Recept: Saffranskrans

saffransbullar[1]
Recept: Susannes underbara saffransbullar

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons