Annons

Annons

Knäckiga äppelrutor

Klassisk äppelkaka i långpanna med ett överraskande knäckigt täcke.

Knäckiga äppelrutor, recept
ca 35 rutor

3–4 äpplen
½ dl strösocker
2 tsk mald kanel
7½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
3½ tsk bakpulver
2½–3 dl mjölk, 3 %
125 g smör eller margarin
2–3 msk mandelspån
Servering:
vaniljvisp, vaniljsås eller 
vispad grädde

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda socker och kanel och vänd klyftorna i blandningen.
3. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Tillsätt mjölken tills det blir en lagom tjock smet.
4. Fördela smeten med lätt mjölad hand i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25×40 cm. Stick ner äppelklyftorna. Smält matfett och häll det över. Strö över mandelspån.
5. Grädda strax under ugnens mitt tills kakan fått fin färg och känns klar, 20–25 minuter. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller vispad grädde.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…