Annons
Annons

Knäckiga jordgubbsmazariner

Små och goda mazariner, perfekt att servera till kaffet eller som dessert. Ett recept att lägga i samlingen!

Mazariner

Drömgoda nötmazariner toppade med jordgubbar.

ca 15 mazariner
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
85 g kallt smör
1 äggula

Fyllning:
100 g riven mandelmassa
50 g smör
2 ägg
12-15 små jordgubbar

Nöttoppning:
100 g pistaschnötter
50 g mandel
2 msk vispgrädde
40 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk flytande honung

Annons

Garnering:
jordgubbar

Mixa mjöl, florsocker, smör och äggula i en matberedare till en degboll. Forma snabbt till en rulle och dela i 15 delar.
Tryck ut degbitarna i 15 folieformar. Nagga och ställ kallt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmassa, smör och ägg och fördela smeten i formarna. Tärna jordgubbarna och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Nöttopping: Hacka pistaschnötter och mandel. Koka upp grädde, socker, smör och honung och låt sjuda under omrörning tills du har en smet. Rör ner nöthacket. Fördela knäckblandningen i formarna och grädda ytterligare ca 7-8 minuter. Låt svalna.

Garnera med en jordgubbshalva vid serveringen.

Tips! Om du vill kan du smälta lite choklad som du klickar ut på varje kaka och därefter ställer jordgubbsklyftan i så att den sitter fast.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…