Annons

Annons

Kokosrulltårta med röda bär

Fyll en läcker rulle med kokos, grädde och solmogna röda bär. Sommarens godaste fika är serverad!

Kokosrulltårta med röda bär

ca 10 bitar

3½ dl kokosflingor
6 äggvitor
3 dl strösocker
½ dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
2 dl vispgrädde
250 g hallon och repade röda vinbär

Garnering:
30 g mörk choklad
klasar av röda och vita vinbär
rostade kokosflingor, se ovan

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rosta kokosflingorna lätt under omrörning i en torr stekpanna. Låt svalna. Spara ca 2 msk till garnering.
3. Vispa vitorna luftiga och pösiga. 
Tillsätt sockret lite i taget under
vispning. Vispa tills du har en blank
maräng.
4. Blanda rostad kokos, potatismjöl och
vaniljsocker och vänd försiktigt ner 
i marängsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda strax under mitten i ugnen, 15–20 minuter.
5. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort gräddningspapperet. Låt svalna.
6. Fyllning: Vispa grädden och bred ut över bottnen. Strö över hallon och vinbär. Rulla ihop bottnen från långsidan och lägg rulltårtan på ett fat med skarven ner.
7. Garnering: Smält chokladen i bitar över
ett vattenbad. Ringla eller spritsa den över rulltårtan. Garnera med vinbärsklasar och strö över kokosflingor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…