Annons

Annons

Chokladdoppad lakritskola

Godaste påskgodiset är garanterat lakritskolan doppad i mörk choklad!

Kola med lakrits recept

ca 30 st

2 dl vispgrädde
100 g smör
3 dl strösocker
1 dl lönnsirap
1 ½ tsk lakritpulver
½ krm vaniljpulver
½ tsk flingsalt

Garnering
150 g mörk choklad

Dessutom behövs
små pralinformar i silikon eller en ungsform, 15-20 cm

Annons

1. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka tills smeten är 123° eller klarar kulprovet, ca 10 minuter. Undvik att röra när sockret har smält.
2. Fördela smeten i pralinformar av silikon, eller häll den i en smord form, ca 15–20 cm. Låt stelna i kylskåp i 4 timmar. Om du gjort kolan i en stor form så skär den i bitar innan den har stelnat helt, efter ca 30-60 minuter.
3. Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron och doppa kolorna i chokladen. Låt dem stelna och förvara dem kallt.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept och
 foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Påsktårta med lime och kola

Söt efterrätt till påsk

Choklad och jordnötskolasnittar

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…