Annons

Annons

Konjaksflarn

En ljuvlig liten kaka! Ät den som den är eller garnera kvällens dessert.

Annons

konjaksflarn

15 Flarn
50 g smör
2/3 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
knappt 1 dl vetemjöl, 50 g
1 msk konjak

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker och sirap, sjud under omrörning ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i vetemjöl och konjak.
Klicka ut smeten glest i matskedsstora klickar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 7 minuter tills flarnen är gyllene.

Tips! Klicka ut smeten mycket glest på bakplåtspapper eftersom den flyter ut under gräddningen.

Recept av Lena Söderström
Foto Anna Skoog

Recept! Älskade småkakor

kolasnitt med kardemumma
Recept: Kolasnitt med kardemumma

Året Runt   choklad apelsin

Recept: Chokladkolasnitt

Hallongrottor
Recept: Hallongrottor

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons