Annons
Annons

Köttfärs- och bönsoppa

kottfarssoppa
God och generös soppa med både bönor och spagetti. Snabb att laga, mättande att äta och omtyckt av både stora och små. Bönorna kan du utesluta eller byta ut mot dina egna favoritbönor.
4 portioner

400 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
10 cm zucchini
2 burkar körsbärstomater
2 msk tomatpuré
10 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 msk finhackade valfria örter
100 g spagetti
1 liten röd paprika
1 liten orange paprika
1 förpackning vita bönor
Garnering:
Kryddgrönt
Serveras med:
Creme fraiche blandat med örter och citronpeppar

Annons

Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn färsen smulig.
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fintärna zucchinin. Vänd ner lök, vitlök och zucchini i färsen och fräs vidare i några minuter. Tillsätt körsbärstomater, tomatpuré, vatten och grönsaksfond. Låt soppan koka upp.
Dela spagettin i mindre bitar och lägg ner spagettin i soppan tillsammans med örterna.
Kärna ur och fintärna paprikorna och vänd ner i soppan. Låt soppan koka i ett par minuter.
Skölj av bönorna i vatten och vänd ner i soppan. Låt allt bli varmt. Vid servering, garnera med kryddgrönt och servera med ört och vitlöksbröd.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…