Annons

Annons

Köttfärsbiffar med pecorinopotatis

Ostronsås är en mycket god krydda till köttfärs, våga testa! Att koka vitlöksklyftorna till såsen ger en mild och fin smak.

Annons
Köttfärsbiffar med pecorinopotatis

Köttfärsbiffar med pecorinopotatis

4 personer
1 gul lök
500 g nötfärs
2 msk ostronsås
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad persilja

Potatis:
1 kg potatis
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
100 g pecorino, grovriven

Sås:
3 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök
salt, svartpeppar

Till servering:
kvisttomater

Sätt ugnen på 225 grader.
Potatis: Skala och skär potatisen i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg i bunke, ringla över lite olivolja, salta och peppra och blanda runt ordentligt.
Sprid ut potatisen i en långpanna med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör runt efter halva tiden.
Strö över ost, blanda runt och stek ytterligare ca 10 minuter, tills osten får fin färg.
Sås: Skala vitlöksklyftorna och koka dem 10 minuter. Låt svalna och mosa med gaffel. Rör ihop vitlöksmoset med crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Biffar: Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser till en smet. Blöt händerna och forma biffar. Stek i olivolja, 4-5 minuter på varje sida.
Servera allt tillsammans och dekorera med kvisttomater.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Köttfärslimpa med kantarellsmak

Tacobiffar med söt tomatsås

Baconbiffar med citron- och örtsmör

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons