Annons

Köttfärscannelloni

Laga en härlig värmande cannelloni. Använd gärna smaksatt färskost, t ex med vitlök och örter.

Annons
Köttfärscannelloni

Köttfärscannelloni

4 portioner
300 g färska lasagneplattor
125 g färskost
persilja till garnering

Köttfärsfyllning:
1 gul lök
500 g blandfärs
2–3 msk olivolja
salt, svartpeppar
3 msk finhackad färsk basilika
5 msk chilisås

Béchamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400–500 g krossade tomater

Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka löken och fräs blank och smidig i en stor stekpanna. Tillsätt färs och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och koka samman i ca 5 minuter.
Klipp till 12 jämnstora lasagneplattor. Bred ut osten på plattorna och toppa med köttfärsröran.
Rulla ihop och lägg tätt i en eldfast smord form.
Hetta upp smöret till ostsåsen och tillsätt vetemjöl. Rör hela tiden och tillsätt mjölk. Vispa åttor i botten på kastrullen så att det inte fastnar, tillsätt ost och rör tills den smält och såsen tjocknat. Häll såsen över rullarna.
Finhacka lök och vitlök och fräs utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över rullarna och grädda ca 15 minuter.
Garnera med persilja och servera med sallad och bröd.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Cannellonigratäng med lax

Öppen skaldjurslasagne

Smarrig svamplasagne

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons