Annons

Annons

Köttfärsfyllda piroger fria från gluten

Nu börjar picknicktiderna och korgarna ska fyllas med godsaker. Här bjuder vi på ett recept som passar fint till utflykten.

Annons

piroger fria från gluten

Köttfärsfyllda piroger perfekt som picknickmat.

10–12 stycken
25 g jäst
2 1/2 dl vatten, ljummet
3 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
1 tsk salt
1 äggula
7 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
350 g blandfärs
1 gul lök
1 msk dijonsenap
salt, peppar
1 burk krossad tomat (400 g)

Pensling:
1 ägg

Smula ner jästen i en matberedare, tillsätt ljummet vatten. Tillsätt 2 msk rapsolja och fiberhusk, låt vila 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman degen, låt jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Stek färsen i resten av rapsoljan, tillsätt finhackad lök, senap, salt, peppar och krossad tomat. Låt puttra 15 minuter.

Knåda degen, dela i 10-12 bitar, kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen. Vik ihop kanterna och lägg på plåt med bakplåtspapper med skarven upp. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons