Annons

Annons

Köttfärsgratäng med pasta och korv

Med köttfärs i kylskåpet är middagen räddad. Tillsätt pasta, lite grönsaker och en kryddigt korv så är vardagsmaten fixad.

Bästa vardagsmaten

Köttfärsgratäng med pasta och korv.

4 personer
400 g valfri pasta
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
3 chorizokorvar
400 g blandfärs
400 g krossade tomater
400 g hela körsbärstomater i burk
3 msk finhackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Topping:
100 g riven mozzarella

Garnering:
halverade körsbärstomater i olika färger.

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan enligt förpackningen, häll av vattnet, spola av i kallt vatten och häll i lite olja.

Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikorna. Skiva korvarna. Hetta upp lite matfett och fräs lök och paprikor blanka.

Bryn korven och blanda med paprikafräset. Hetta upp lite matfett och bryn färsen smulig. Tillsätt krossade tomater och körsbärstomater och basilika, smaka av med salt och peppar. Tillsätt grönsaker och korvar. Låt allt puttra 8–10 minuter.

Varva färsblandningen med kokt pasta i en smord ugnsform. Strö över riven mozzarellaost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Av Bite Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…