Annons

Annons

Köttfärsgulasch

Klassisk gulasch, här serverad med ris. I stället för kött serverar vi vår med köttfärs.

Köttfärsgulasch

Köttfärsgulasch

4 personer
500 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk hel kummin
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja

Annons

Garnering:
hackad persilja

Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna.
Hetta upp matfettet och fräs lök och paprika smidigt utan att de får färg. Tillsätt kryddor och fräs vidare ca 2 minuter.
Höj värmen och tillsätt färsen, stek färsen smulig.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och fond. Koka samman under lock ca 15 minuter.
Krydda och strö över hackad persilja. Tycker du att gulaschen är för tjock, späd med lite vätska.
Servera med ris och bröd.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Köttfärssoppa

Köttfärsgratäng med pasta och korv

Julkryddade köttbullar

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…