Annons

Annons

Köttfärslimpa med kantarellsmak

Rostad potatis är gott till den baconlindade köttfärslimpan.

Annons
Köttfärslimpa med kantarellsmak

Köttfärslimpa med kantarellsmak

4 personer
800 g blandfärs
1 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 gul lök, riven

Fyllning:
1 ask färskost med kantareller à 200 g
3 msk finhackad persilja
50 g skivad skinka, finhackad
2 paket bacon à 140 g

Rostad potatis:
900 delikatesspotatis
2 morötter
4 msk finhackade örter
3 msk olivolja

Garnering:
stekta kantareller
timjan

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla ca 10 minuter. Vänd ner färs, ägg, kryddor och riven lök. Blanda om noga.
Lägg upp färsen på en vattensköljd skärbräda och platta ut till en rektangel. Bred ut osten över färsplattan men inte riktigt ända ut i kanterna. Strö skinkan och persiljan över. Rulla samman till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Svep baconskivor om limpan.
Tvätta och halvera potatisen. Dela morötterna i mindre bitar.
Lägg rotfrukterna runt köttfärslimpan, ringla över olja och strö över örter.
Ställ in mitt i ugnen och sänk till 200 grader, stek ca 45 minuter. Ös limpan några gånger under tiden.
Garnera med smörstekta kantareller och timjan.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Köttfärssås från Milano

Kryddig korv- och köttfärspaj

Örtiga köttfärsspett med pita och salsa

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons