Annons

Annons

Krämig kyckling- och paprikapaj

Härligt krämig och mättande paj med färskost i stanningen.

Annons
Krämig kyckling och paprikapaj

Krämig kyckling och paprikapaj

4–5 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 grillade röda paprikor
3 msk finhackad persilja
4 små kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1–2 tsk paprikapulver
smör att steka i
200 g färskost med smak av paprika
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven lagrad ost

Garnering:
persilja

Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 10 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Finhacka lök och vitlök och tärna två av paprikorna. Fräs lök och paprika i smör, utan att det tar färg. Lägg över i det förgräddade pajskalet.
Putsa kycklingfiléerna och krydda dem runt om med salt, peppar och paprikapulver. Bryn köttet runt om så att det får färg.
Flytta över till en form med bakplåtspapper och stek vidare ca 15 minuter i ugnen. Låt kycklingen svalna lite och skiva den. Strimla den tredje paprikan.
Vispa ihop färskost, ägg och grädde till en stanning. Blanda ner riven ost, salta och peppra. Häll hälften av stanningen i pajformen.
Fördela kyckling och paprika i formen. Häll på resten av stanningen.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills pajen stannat och fått fin färg.
Garnera med persilja.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Krämig tacopaj med majs och paprika

Broccoli- och parmesanpaj

Laxpaj med smak av pepparrot

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons