Annons

Annons

Krämig tacopaj med majs och paprika

Till tacopajen är det gott med en krämig röra på fet yoghurt.

tacopaj

Bjud på smarrig paj med tacosmak.

4 personer
Matig paj som är godast varm, servera gärna någon av såserna till.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Recept: Vill du hellre göra en fiberrik pajdeg?

Fyllning:
2 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 burk avrunna majskorn ca 150 g
28 g tacokrydda
2 dl mild tacosås eller stark om du föredrar detta
6-8 cocktailtomater
2 skivade jalapeno

Annons

Stanning:
3 ägg
2 dl gräddfil
1 1/2 dl riven lagrad ost ex Västerbottensost
salt, svartpeppar

Gilla Året Runt på Facebook

Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja
tomater eller feferoni

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl och matfett gärna i en matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt ca 20 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i smord form ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnens mitt ca 10 minuter.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs löken blank och smidig utan att den tar färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Rör då och då.
Vänd ner majskorn i färsen. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt allt puttra samman i någon minut.
Fördela tacofärsen i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ingredienserna till stanningen och häll detta över pajen, peta med en gaffel för att det ska rinna ner.

Kärna ur och skiva jalapeñon och fördela på pajen. Halvera tomaterna och fördela på pajen.
Grädda pajen i ugnens mitt 30-40 minuter, täck med folie om den får för mycket färg. Pajen ska ha stannat helt och fått en fin och gyllene färg.

Tips! Till tacopajen är det gott med en yoghurtröra. Blanda yoghurt med hög fetthalt (t ex grekisk eller turkisk) med lite sambal oelek. Välj mängd efter önskad styrka. Sambal oelek kan bytas ut mot kryddpastan harissa.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler recept på god paj:

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…