Annons
Annons

Krämig tortellini- och bacongratäng

Läcker pastagratäng som du enkelt förvandlar till vegetarisk genom att hoppa över baconet.

Pastagratäng

Krämig tortellini- och bacongratäng

Missa inte alla våra goda middagstips>>

4–5 personer
400 g tortellini med ost
250 g broccoli
1/2 purjolök
smör att steka i
1 1/2 pkt bacon à 140 g

Färskoströra:
400 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 1/2 msk dijonsenap
salt och peppar
1 dl riven ost, gärna lagrad

Annons

Servera med:
en sallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet. Skär bort den nedersta grova delen av broccolistammen. Skär resten i buketter och bitar och förväll i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Häll bort vattnet.
Tvätta purjolöken och skär den i fina bitar. Stek purjon i smör i en stekpanna. Skär baconet i bitar och stek det i omgångar i stekpannan.
Rör ihop färskost, grädde, dijonsenap, salt och peppar i en bunke.
Varva tortellini, broccoli, purjolök, bacon och färskoströra i en smord, ganska stor ugnsfast form. Avsluta med färskoströra och allra sist riven ost.
Gratinera i ugnens mitt ca 20 minuter. Osten ska ha fått färg.
Servera med en sallad.

Recept på fler goda gratänger hittar du här>>

Recept av: Kristina Eriksson Foto: Åsa Dahlgren

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…