Annons

Annons

Kryddig korv- och köttfärspaj

Ett enkelt och matigt recept!

köttfärspaj

Bjud på paj med köttfärs och kryddig korv.

4-6 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
2-3 kryddiga korvar, t ex chorizo
2 msk smör (att steka lök och korv)
ca 300 g köttfärs
2 msk smör (att steka köttfärs)
2 msk tomatpuré
1 dl majskorn
3 ägg
2 dl vispgrädde
3 msk finhackad persilja
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 röd spetspaprika

Annons

Garnering:
persilja

Mixa mjöl och smör till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Skala och finhacka löken. Skiva korven. Fräs korv och lök i smöret. Lägg åt sidan.
Fräs färsen i smör, tillsätt tomatpuré. Häll färs, korv, lök och majs i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och häll stanningen i formen. Strö över riven ost. Strimla paprikan och lägg överst. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Tag ut, garnera med persilja och servera.

Tips! Pajen kan frysas.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…