Annons

Annons

Pastagratäng med kryddig korv

Den kryddstarka korven ger gratängen en god och mustig smak. Välj en pasta som är lite större i storleken, t ex penne eller skruvar.

Här hittar du fler smarriga recept på gratänger

Kryddig korv- och pastagratäng

4 personer
400 g valfri kokt pasta
4 kryddstarka korvar,
t ex chorizo
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 gul paprika
2 msk smör

Gratängsås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
1 1/2 dl lagrad ost, riven

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola av i kallt vatten och häll på lite olja.
Skär korven i skivor. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
Hetta upp matfettet och bryn korven snabbt på båda sidor.
Tillsätt lök, svamp och paprika och fräs tills det är blankt och smidigt utan att det får färg.

Gilla Året Runt på Facebook

Gratängsås: Fräs mjöl och matfett i en kastrull. Späd med grädde och vin, krydda och låt såsen koka samman i ett par minuter.
Ta av från värmen och vänd ner gulorna under kraftig vispning.
Blanda samman pasta, korv och grönsaksröra. Häll blandningen i en smord ugnsform.
Slå såsen över, peta med en gaffel så att den rinner ner i fyllningen.
Strö över riven ost och gratinera 15–20 minuter eller tills det har fin färg.
Ta ut och garnera. Servera med sallad, bröd och ost.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Här hittar du fler smarriga recept på gratänger

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…