Annons

Annons

Kryddig korv- och tomatpaj

Chorizo, kabanoss, salsiccia eller merques är några olika korvsorter som kan passa bra i den här receptet. Välj din egen korvfavorit!

korvpaj

Vilken korv du väljer sätter prägel på den här härliga vardagspajen med färgglada tomater.

4-6 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Vill du gör en mer hälsosam pajdeg? Receptet hittar du här>>

Fyllning:
1 rödlök
250 g körsbärstomater i olika färger
3 msk grovt hackad persilja
ca 300 g kryddstarka korvar
smör till stekning
2 dl gräddfil
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
salt, svartpeppar

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 10 minuter.

Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Finhacka löken och skiva korven. Färs löken i smöret utan att den tar färg. Bryn korven. Blanda korv, lök och hackad persilja och fördela i det förgräddade pajskalet tillsammans med tomaterna. Vispa ihop gräddfil, ägg och grädde. Rör ner ost, salt och peppra och häll stanningen i pajen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills pajen stannat och fått fin färg.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…