Annons
Annons

Kryddig korv- och tomatpaj

Chorizo, kabanoss, salsiccia eller merques är några olika korvsorter som kan passa bra i den här receptet. Välj din egen korvfavorit!

Annons
korvpaj

Vilken korv du väljer sätter prägel på den här härliga vardagspajen med färgglada tomater.

4-6 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Vill du gör en mer hälsosam pajdeg? Receptet hittar du här>>

Fyllning:
1 rödlök
250 g körsbärstomater i olika färger
3 msk grovt hackad persilja
ca 300 g kryddstarka korvar
smör till stekning
2 dl gräddfil
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 10 minuter.

Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Finhacka löken och skiva korven. Färs löken i smöret utan att den tar färg. Bryn korven. Blanda korv, lök och hackad persilja och fördela i det förgräddade pajskalet tillsammans med tomaterna. Vispa ihop gräddfil, ägg och grädde. Rör ner ost, salt och peppra och häll stanningen i pajen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills pajen stannat och fått fin färg.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…