Annons

Annons

Kryddig korvgratäng med ugnsrotsaker

Snabbt, enkelt och gott. Välj din egen favoritsmak på korven!

Annons
Kryddig korvgratäng med ugnsrotsaker

Kryddig korvgratäng med ugnsrotsaker

4 personer
5–6 kryddstarka korvar
färska kvistar av rosmarin eller timjan
700 g sötpotatis
5 morötter
1/2 dl olivolja
3 msk grovkornig skånsk senap
1 tsk flingsalt
250 g valfria körsbärsplommontomater

Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja

Servera med:
bröd, ost och sallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatis och morötter väl. Dela morötterna i bitar om det behövs. Dela sötpotatisen i bitar.
Finhacka rosmarin. Blanda samman olja, rosmarin och senap i en skål.
Blanda potatis och morötter med dressingen och fördela därefter blandningen i en smord ugnsform. Placera plåten mitt i ugnen och rosta ca 15 minuter.
Skär korvarna i bitar. Placera korv och tomater i formen och rosta vidare ca 15 minuter.
Ta ut formen, garnera med kryddgrönt och servera.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Äppel- och ostfalukorv med potatismos

Krämig korv- och pastagratäng

Köttfärsgratäng med pasta och korv

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons