Annons

Kryddig och krämig tacogratäng med ost och paprika

Variera fredagsmyset – testa en kryddig och krämig tacogratäng.

Tacogratäng 
i lager på lager

4 personer

500 g köttfärs
1 gul lök
smör till stekning
400 g finkrossade tomater
1 påse tacokrydda à 28 g
300 g färskost med chili- och paprikasmak
400 g kidneybönor
250 g majskorn
250 g cocktailtomater
2 grillade röda paprikor
150 g lagrad ost, riven
1 cocktailtomatkvist
Garnering och servering:
150 g pimientos de padrón (små paprikor)
2 msk olivolja
gräddfil
tortillachips
limeklyftor

Annons

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala och finhacka löken och fräs blank och smidig i det upphettade smöret.
3. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt krossade tomater och tacokrydda. Låt blandningen koka upp 
i ett par minuter.
4. Bred ut färskosten i en smord ugnsfast form. Spola av bönorna 
noga i kallt vatten och låt dem rinna av.
5. Fördela bönorna på färskosten. Lägg därefter ett lager med avrunna majskorn, sedan ett
 lager med delade tomater, och sist köttfärsblandningen.
6. Strimla de grillade röda paprikorna 
och fördela över. Strö över riven ost. Placera också ut en liten tomatkvist. Ställ in gratängen strax under ugnens mitt och gratinera, 15–20 minuter
eller tills gratängen fått fin färg.
7. Hetta upp oljan i en stekpanna 
och stek småpaprikorna i ett par 
minuter. Ta av från värmen och
 låt paprikorna rinna av på ett 
hushållspapper. Ta ut gratängen 
och garnera med paprikor och 
kryddgrönt.
8. Servera tillsammans med
 gräddfil, tortillachips och lime
klyftor.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Fredagsmys med tacopaj

Tacobiffar med söt tomatsås

LÄS OCKSÅ


Kommentera


 


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…